Unió Gremial

Federació de Gremis
Associacions del Comerç Valencià


dimecres 5 de gener de 2011.

Informació d’interés per a les rebaixes d’hivern 2011

Dins d’aquest període el comerciant podrà decidir lliurement la durada de les rebaixes, sense que puga ser inferior a una setmana o superior a dos mesos. La propera temporada de rebaixes d’estiu serà del 27 de juny al 3 de setembre de 2011, ambdós inclosos. Us recordem, a més que d’acord amb els diumenges i dies festius hàbils per a la pràctica comercial aprovats per l’Observatori del Comerç, són dies oberturables el divendres 7 de gener i el dissabte 22 de gener sols a València ciutat i el diumenge 9 de gener a tota la Comunitat Valenciana.

Més informació útil

 • En els establiments comercials on es practique la venda en rebaixes, s’anunciarà la durada de la mateixa i hauran d’informar al públic, de forma visible i inequívoca, de les dates de començament i finalització de les mateixes.
 • Les rebaixes solament podran ser anunciades amb 8 dies d’antelació com a màxim.
 • Únicament durant els 10 últims dies de venda en rebaixes, els establiments podran utilitzar expressions publicitàries que facen referència a l’oferta final de la venda en rebaixes.
 • Tant en la publicitat anterior com durant les rebaixes, així com en la presentació dels productes en l’interior dels locals comercials, la reducció dels preus haurà de manifestar-se exhibint el nou preu al costat del preu habitual aplicat pel comerciant, o bé el percentatge de rebaixa que s’aplique.
 • Els productes rebaixats que siguen exhibits en aparadors han de dur exposats els preus.
 • Es poden rebaixar els productes de l’establiment que el comerciant decidisca, sempre que indique bé al consumidor de quins productes es tracta; i no induïsca a cap confusió.
 • Si admet pagament amb targetes de crèdit durant la resta de l’any, està obligat a fer-lo també en rebaixes, llevat que s’indique de forma visible el contrari, sense recàrrec algun sobre el preu.
 • Si durant tot l’any el punt de venda anuncia que s’admeten canvis, haurà de fer-ho en rebaixes, llevat que s’indique el contrari expressament en un lloc visible.
 • Els articles en mal estat, amb tares o desbaratats no poden ser rebaixats, si no que s’han d’oferir com a “saldos”.
 • Els béns de naturalesa duradora, com els electrodomèstics, que tinguen certificat de garantia també haurien de dur-lo en època de rebaixes, en les mateixes condicions i per escrit.
 • El tiquet ha de dur el nom del producte, la data de la compra i el preu, així com el nom del comerç.

El PREU ha de ser l’única diferència entre els productes rebaixats i els que s’ofereixen en altres èpoques de l’any.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Unió Gremial